Brasserie Quintine

Terroir en traditie

 

Philippe Gérard realiseerde zijn grootste wens na de herstellingswerken aan zijn fermette : zijn eigen brouwerij oprichten. In 1993 konden we voor de eerste keer genieten van een heerlijke Quintine. Na verloop van tijd groeide het aanbod van de brouwerij en nu kunnen we u 4 typische bieren aanbieden : Quintine blond, Quintine amber, Hercule en de Bio-Quintine.

De bierproductie bestond uit 1600hl in 2006. Vlak voor zijn pensioen beslisten Philippe Gérard en zijn vrouw Jacqueline om de brouwerij over te laten nemen. Daardoor begon een nieuwe uitdaging voor de Quintine-brouwerij en zo werd de Brouwerij van de Legendes geboren.

Er werden enkele belangrijke investeringen gerealiseerd bij de overname : de bottelingszaal, de koude kamer, de kuipen... De brouwzaal kan 2 tot 3 brouwsels van 15hl per dag aan. De gistingszaal bevat 5 tanken van 65hl en de koude kamer bestaat uit 5 tanken van 45hl. De bottelingsmachine heeft een capaciteit van 3000 flessen per uur. Die bestaat uit een bottelingstank van 50hl, een flessenwasmachine, een automatische sluitingsmachine voor de beugeldoppen en een etiketteringsmachine.

+ info

Nieuwsgierig om onze brouwerij te ontdekken ?

Contacteer ons voor een afspraak en kom genieten van onze heerlijke bieren.
 

+ infos

Quintine, het bier dat u betovert

 

Spreek een wens uit en hij zal uitkomen !

 

+ info

 

WAAR KUNT U ONS VINDEN ?