De Beauregard Boerderij

De familieboerderij situeert zich in Arc-Wattripont in het hart van het Heuvelland, waar 5 generaties zich al opvolgen. Sinds 2005 planten we hier de gerst die aan de basis ligt van onze bierproductie. Onze gerst wordt gekweekt met de nodige vakkennis en met volledig respect voor de aarde en natuur.

De wintergerst wordt eind september gezaaid, terwijl de lentegerst in maart wordt gezaaid. Het oogsten gebeurt in juli of augustus, waarna het graan getransporteerd wordt naar de mouterij van Beloeil. Daar laten ze de gerst kiemen om daarna te drogen volgens onze voorschriften. Zo controleert de Brasserie des Légendes het geheel van de productieketen, van het land tot in het glas, dit is uniek in België. De mout is immers een zeer belangrijk ingrediënt voor onze bieren.

Het samenbrengen van ons boerenverleden en ons biervakmanschap zorgt voor typische karaktervolle bieren. Sinds januari 2012 staat Pierre Delcoigne ook aan het hoofd van de boerderij aangezien zijn ouders gepensioneerd zijn.

  • De teelt van de gerst

De wintergerst wordt eind september gezaaid en het oogsten gebeurt in het begin van de maand juli. Er wordt een oppervlakte van 17 ha geplant, wat betekent dat we ongeveer 130 ton gerst kunnen oogsten, die vervolgens in de Mouterij van het Kasteel van Beloeil gemout zullen worden. Deze gemoute gerst wordt nadien gebruikt als grootste basisingrediënt voor al onze bieren.

 

  • Het moutproces

Tijdens het mouten komen er enzymen vrij die het zetmeel, dat in de korrel aanwezig is, kunnen omzetten tot vergistbare suikers.

Het weken

Het graan moet eerst vochtig gemaakt worden, dit kan door het graan onder te dompelen in waterbakken of door het te besproeien met water.

Het kiemen

Wanneer het graan voldoende vochtig is, kan het kiemproces beginnen. Tijdens het kiemen wordt er warmte gecreëerd, het is dus nodig om de temperatuur te controleren.

Het eesten

Dit is het stoppen van het kiemproces door het verhitten met warme of hete lucht. Hoe hoger de temperatuur en hoe langer wordt verhit, hoe donkerder de mout wordt. Hierdoor krijgen we dus verschillende soorten mout : bleke mout, amber, chocolade, geroosterde mout enz

 

  • De andere gewassen
     

Tarwe

Planten : eind oktober, begin november
oogsten : begin augustus
17 hectare

Bieten

Planten : mei
oogsten : oktober / november
4 hectare

Droge bonen

Planten : mei
oogsten : september
12 hectare

Braakliggend terrein

Speciale stroken rond het veld voorbehouden als beschermingsgebied voor de fauna
3 hectare

Meer info over onze filosofie...

De enige bieren in België die 100% terroir zijn, van het land tot in het glas…
 

+ info

Nieuwsgierig om onze brouwerij te ontdekken ?

Contacteer ons voor een afspraak en kom genieten van onze heerlijke bieren.
 

+ infos

WAAR KUNT U ONS VINDEN ?