News

Maart 2016: De lente is in het land en het wordt tijd om na te denken over de beplantingen!

De bouwgrond die we gekozen hebben voor de uitbreiding van de brouwerij was oorspronkelijk een verwaarloosd stuk bosgrond, voornamelijk begroeid met populieren. Daarenboven werd een deel van dit stuk grond gebruikt als afval- en stortplaats.

Voor de uitbreiding moesten we 5000m² ontbossen. Maar om het natuurlijke evenwicht in dit natuurgebied van de Dender te kunnen vrijwaren, kochten we tegelijkertijd een weiland van 7000 m² dat zich langs de Dender bevindt.
Welk project hebben we in petto voor deze grond? We willen er een beboste beschermingszone voor lokale fauna en flora van maken.

Bij het begin van de mooie lentedagen, hebben we (of beter, onze vrienden van Natur'art, http://www.naturart.be/) niet minder dan 800 jonge boompjes geplant. We hebben gekozen voor de typische soorten van onze streek : essen, elzen, eiken, notelaars, kastanjebomen, knotwilgen, hazelaars, platanen, enz.

Aan de rand van het nieuwe gebouw zal eveneens een vijver komen en we zijn van plan om de rest van de beboste zone goed te onderhouden. We gaan ook achter en rondom het gebouw opnieuw aanplanten.

Nieuws index

Ontdek onze bieren

ZIN OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN ONZE ACTIVITEITEN ?

Wij informeren u als eerste over nieuwigheden en de verschillende activiteiten in onze brouwerij.
 

Reserveer nu !